martes, 10 de septiembre de 2013

Fent camí...(Reflexió final del primer curs)

Per increible que sembli el mes d'agost ha finalitzat, i amb ell, practicament l'estiu, el descans, les vacances, etc. Pareix que va ser l'altre dia quan acabarem els exàmens finals del primer any del grau. Endarrere han quedat mesos de molt d'esforç, assignatures, tants conceptes a recordar i posar en pràctica, treballs... I ara, uns mesos després, és hora de fer memòria i un petit resum del que ha estat el primer any del grau d'Educació Infantil.
El primer semestre va estar un seguit de noves experiències i reptes; era el meu primer contacte amb el món Universitari (amb tot el que això comporta). Aquest es componia de cinc assignatures: Bases Didàctiques i Disseny CurricularDesenvolupament Cognitiu i Lingüístic en la Primera InfànciaPensaments i Contextos Educatius ContemporanisLlengua Catalana i la seva Didàctica i Fonaments de l'Educació Musical: Vocal, Auditiva i Rítmica. Bàsicament, podria dir que aquesta última va ser la més dinàmica, ja que era la més pràctica. Les dues assignatures que tal vegada podria destacar més son les citades en primer lloc, ja que han estat aquelles amb les que he pogut relacionar amb més significativitat la nostra futura professió. Amb la de Bases Didàctiques, sobre tot he pogut aprendre la importància de que els nins i nines aprenguin a construir el seu propi aprenentatge i de la necesitat del paper del mestre com a guia. A part d'haver après a crear Unitats Didàctiques fent ús de diversos recursos i anant molt més enllà del simple ús de les fitxes. En una de les últimes entrades del bloc (també una eina que he pogut aprendre a usar gràcies a aquesta assignatura) ja vaig reflexionar sobre tot això. I respecte a la de Desenvolupament Cognitiu i Lingüístic, també em va semblar molt interessant estudiar i intentar entendre el comportament dels nens desde nadons fins a una determinada edat, ja que la ment humana i els processos que s'hi donen és molt interessant. A més, varem poder visitar un la classe de P4 d'un col·legi i observar la conducta dels nens, la mestra, les activitats que feren...realment va ser molt significatiu i ens va donar una la dosi necesària de realitat.
Respecte al segon semestre del curs, les assignatures a realitzar eren 7: 4 obligatòries i 3 optatives. Així, teniem: Organització i Gestió EducativesSociologia, Convivència i EducacióLa llengua a l'Aula d'InfantilModels Educatius en la Primera InfànciaLa llengua en Contextos Multilingües, i l'assignatura d'anglès que es dividia en dos parts. Respecte aquesta última, he de dir que tot i que totes les matèries m'han semblat importants, l'anglès n'era una d'imprescindible, ja que és necessàri tenir un cert nivell en aquesta llengua, sobre tot tinguent en compte que serem les mestres d'anglès dels nostres futurs alumnes.
També destacar l'assignatura de ''La llengua a l'aula'' ja que hem treballat amb profunditat el tema de la lectoescritura (entre altres) el qual haurem de tenir molt present com a docents en el dia a dia de la classe. Al treball final poguerem analitzar moltes pràctiques reals que ens aproparen també a la nostra futura professió.
Per últim he de dir que la convivència amb el grup ha estat molt bona, cosa que ha facilitat el dia a dia i la rutina. Només puc esperar que el curs vinent siga igual o millor que aquest i que les assignatures ens facin apropar cada vegada més a la nostra il·lusió de ser mestres. Personalment estic molt contenta del camí recorregut fins aquí. Sóc conscient de que encara ens queda molt per aprendre i recórrer, però tinc ànims per seguir endavant.

SayreDay147

No hay comentarios:

Publicar un comentario